Política30/04/2019

La Moncloa demana que no hi hagi un “vessament de sang” a Veneçuela

L’executiu aposta per unes eleccions “lliures i immediates”

Dani Sánchez Ugart

MadridLa Moncloa ha reaccionat aquest dimarts a la crida a l’aixecament militar del líder opositor veneçolà Juan Guaidó i ha demanat que no hi hagi “un vessament de sang” al país llatinoamericà controlat per Nicolás Maduro. El govern espanyol, que va reconèixer Guaidó com a president interí de Veneçuela, ha reiterat la seva posició de demanar unes eleccions “lliures i immediates” que donin sortida a la situació amb un “procés pacífic”.

Cargando
No hay anuncios

Així s’ha expressat la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que aquesta setmana s'ha avançat a dimarts, pel pont que hi haurà a Madrid amb motiu del Dia del Treball i el dia de la Comunitat.

Es tracta del primer consell de ministres després de la victòria de Pedro Sánchez en les eleccions generals de diumenge, i per tant el primer en el qual l’executiu està en funcions, a l’espera d’una nova investidura, després de la constitució de les Corts, que es farà el 21 de maig, a només cinc dies per a les eleccions municipals, europees i autonòmiques a les comunitats de règim comú.

Cargando
No hay anuncios

Casado i Rivera, satisfets per l'alliberament de Leopoldo López

Els líders del PP i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, han expressat la seva satisfacció per l'alliberament de Leopoldo López. "És una gran notícia l'alliberament per militars lleials a la Constitució de l'opositor Leopoldo López", ha dit el líder de Cs en un tuit, que ha donat l'enhorabona a la seva família i "tots els demòcrates veneçolans".

Cargando
No hay anuncios

Al seu torn, Casado ha considerat "encertat" el posicionament del govern espanyol de donar suport al canvi polític a Veneçuela. "Una democràcia com l'espanyola, germana del poble veneçolà, ha d'impulsar i deixar molt clar que aquesta transició ha de ser irreversible", ha asseverat.