ELECCIONS MUNICIPALS
Política11/03/2011

Montilla avisa CiU que no permetrà que "els municipis quedin ofegats per la seva hegemonia"

Critica que la federació nacionalista només vol confirmar a les municipals la seva victòria i la crisi interna del PSC

Acn

BarcelonaEl primer secretari del PSC i expresident de la Generalitat, José Montilla, ha avisat CiU que els socialistes catalans no poden permetre que "la veu dels municipis quedi ofegada o apagada per l'hegemonia d'un pensament únic i d'una força política que vol interpretar i patrimonialitzar la política local i nacional, alhora". Així ho ha expressat Montilla en una carta enviada als militants. De cara a les eleccions municipals, el dirigent del PSC ha criticat que a CiU "només l'interessa acreditar que la seva victòria passada es confirma ara, el 22 de març, i que, de pas, deixa atrapat" el PSC en "una crisi interna difícil de resoldre".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montilla ha carregat contra la federació nacionalista en una missiva a la militància, en la qual considera que volen fer de les eleccions municipals "un escenari més de la seva obsessió pel passat i de la seva ambició partidària". Ha acusat CiU d'importar-li "ben poc" els problemes de la gent, dels barris, dels serveis socials i del finançament municipal.

Cargando
No hay anuncios

Ha assenyalat en aquesta missiva als militants que els socialistes catalans estan en marxa i preparats per fer front al combat electoral "amb llistes renovades, noves energies, idees i amb la convicció que Catalunya comença a cada escala, a cada carrer, a cada barri, vila i ciutat". L'expresident de la Generalitat es mostra convençut que faran una gran campanya. Fa una defensa dels alcaldes i candidats del PSC, que estan "plenament identificats amb el seu territori i amb la seva comunitat".

Ha indicat que ha quedat demostrat en les darreres compareixences parlamentàries que "els municipis i les administracions locals no són la prioritat" de CiU. De fet, creu que la federació nacionalista vol "ajuntaments dòcils, doblegats econòmicament, sense poder i sense servei, arrenglerats en la seva corda i sintonia polítiques per tal que facin seguidisme acrític i acomodat a la seva gestió autonòmica i acceptin sense protestar les retallades socials que volen imposar".

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, considera que el PSC s'ha de presentar a les municipals "com el partit que millor defensarà els interessos de la ciutadania en la seva dimensió local, la més propera i exigent". Montilla ha apuntat que es basen en tres fonaments: "La nostra identitat fortament municipalista, la nostra convicció que la justícia i la igualtat comencen en cada barri, i la nostra determinació que ningú més que nosaltres defensarà els interessos locals davant de l'administració de la Generalitat o de l'Estat".

"El PSC s'hi juga molt, sí"

Cargando
No hay anuncios

Montilla creu que el PSC s'hi juga molt en les eleccions municipals. En qualsevol cas, ha remarcat que "més s'hi juguen els ciutadans i els municipis si no surten uns consistoris reforçats, amb més capacitat de defensar els interessos locals, de lluitar per les seves competències i d'exigir el compliment dels compromisos de la Generalitat o forçar les seves prioritats".