Política12/11/2015

El cap dels Mossos centralitzarà les possibles actuacions per casos de sedició i n'assumirà la responsabilitat

Envia una carta per tranquil·litzar els agents davant la instrucció de la Fiscalia de l'Audiència Nacional arran de la resolució rupturista del Parlament

Acn

BarcelonaEl comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, centralitzarà totes les possibles investigacions i actuacions del cos en relació a suposats delictes de desobediència, sedició o rebel·lió comesos per ciutadans catalans no aforats, arran de la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la resolució rupturista del Parlament. Ell serà qui comuniqui a l'Audiència Nacional espanyola qualsevol possible indici de delicte i també assumirà personalment les possibles responsabilitats d'aquesta actuació policial, segons ha informat ell mateix en una carta enviada aquest dijous a tots els comandaments policials.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escrit, enviat a primera hora de la tarda d'aquest dijous per correu electrònic a tots els comandaments del cos, arriba pocs dies després que la Fiscalia de l'Audiència Nacional hagi ordenat als Mossos –i la resta de cossos policials de l'estat espanyol– que denunciïn i investiguin possibles delictes de sediciódenunciïn i investiguin possibles delictes de sedició. Un fet que va causar certa intranquil·litat en els agents, que per accedir a la condició de policia van prometre o jurar complir i fer complir la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia.

Cargando
No hay anuncios

Trapero diu que "atesa la complexitat i especialitat que poden comportar les tipologies penals plantejades, en tots els supòsits i sense excepció, qualsevol acció que correspongui realitzar als Mossos haurà de ser elevada per la cadena jeràrquica de comandament, que assumirà les decisions sobre les actuacions que s'hagin de dur a terme en cada cas; la cadena s'ha d'elevar necessàriament i sempre fins al comissari en cap".

Clica aquí per llegir l'entrevista a Trapero publicada l'1 de novembre a l'ARA

Cargando
No hay anuncios

En declaracions a l'ACN, el portaveu del sindicat majoritari del la policia catalana, SAP-UGT, Valentín Anadón, s'ha mostrat satisfet per l'escrit, perquè suposa una "solució equilibrada", ja que es "compleix el principi de legalitat". Es fa cas de les ordres de la fiscalia, i per tant tots els agents compliran amb la seva obligació legal, i alhora s'aplicarà el principi de jerarquia, cosa que"descarregarà de responsabilitat" els policies, i l'assumirà Trapero en última instància.