Política 12/11/2015

El cap dels Mossos centralitzarà les possibles actuacions per casos de sedició i n'assumirà la responsabilitat

Envia una carta per tranquil·litzar els agents davant la instrucció de la Fiscalia de l'Audiència Nacional arran de la resolució rupturista del Parlament

Acn
2 min
Josep Lluís Trapero : “Els Mossos no necessitem polítics  que ens facin l’abraçada de l’ós”

BarcelonaEl comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, centralitzarà totes les possibles investigacions i actuacions del cos en relació a suposats delictes de desobediència, sedició o rebel·lió comesos per ciutadans catalans no aforats, arran de la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la resolució rupturista del Parlament. Ell serà qui comuniqui a l'Audiència Nacional espanyola qualsevol possible indici de delicte i també assumirà personalment les possibles responsabilitats d'aquesta actuació policial, segons ha informat ell mateix en una carta enviada aquest dijous a tots els comandaments policials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escrit, enviat a primera hora de la tarda d'aquest dijous per correu electrònic a tots els comandaments del cos, arriba pocs dies després que la Fiscalia de l'Audiència Nacional hagi ordenat als Mossos –i la resta de cossos policials de l'estat espanyol– que denunciïn i investiguin possibles delictes de sediciódenunciïn i investiguin possibles delictes de sedició. Un fet que va causar certa intranquil·litat en els agents, que per accedir a la condició de policia van prometre o jurar complir i fer complir la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia.

Trapero diu que "atesa la complexitat i especialitat que poden comportar les tipologies penals plantejades, en tots els supòsits i sense excepció, qualsevol acció que correspongui realitzar als Mossos haurà de ser elevada per la cadena jeràrquica de comandament, que assumirà les decisions sobre les actuacions que s'hagin de dur a terme en cada cas; la cadena s'ha d'elevar necessàriament i sempre fins al comissari en cap".

Clica aquí per llegir l'entrevista a Trapero publicada l'1 de novembre a l'ARA

En declaracions a l'ACN, el portaveu del sindicat majoritari del la policia catalana, SAP-UGT, Valentín Anadón, s'ha mostrat satisfet per l'escrit, perquè suposa una "solució equilibrada", ja que es "compleix el principi de legalitat". Es fa cas de les ordres de la fiscalia, i per tant tots els agents compliran amb la seva obligació legal, i alhora s'aplicarà el principi de jerarquia, cosa que "descarregarà de responsabilitat" els policies, i l'assumirà Trapero en última instància.

stats