Política29/05/2012

Ortega assegura que Madrid "en cap cas preveu la supressió forçosa de municipis"

La vicepresidenta del Govern s'ha reunit aquesta tarda amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro

Joan Rusiñol

Madrid"En cas cap es preveu la supressió forçosa de municipis", ha assegurat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, després d'una llarga reunió amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a Madrid. Ortega li ha expressat la "preocupació" perquè la llei que està preparant la Moncloa envaeixi competències catalanes i trepitgi la llei de governs locals catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segon ha explicat, el ministre aposta per mancomunar municipis però en cap cas per obligar a dit la supressió i les fusions de municipis. La vicepresidenta ha argumentat que si Madrid forcés l'eliminació dels municipis de menys de 20.000 habitants, a 26 comarques catalanes no en quedaria cap.

Cargando
No hay anuncios

A la trobada, les dues parts s'ha compromès a provar de "repescar" els 30 ajuntaments catalans que no van poder tirar endavant el pla d'ajust necessari per accedir al programa de pagament a proveïdors.

Ortega ha reclamat a Montoro que sigui una "voluntat compartida" les mesures d'estalvi que toquen a la funció pública i que, segons ha dit, ara només estan liderant les comunitats autònomes.