Política12/04/2014

Muriel Casals: "El president de la Generalitat ens convocarà a les urnes, segur, està compromès"

La presidenta d'Òmnium Cultural assegura que Europa no permetria que el govern espanyol suspengués l'autonomia de Catalunya

Ara

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, s'ha mostrat convençuda aquest dissabte que se celebrarà la consulta prevista pel 9-N, si no és en el marc de la legislació espanyola, a l'empara la llei de consultes catalana. "Crec que el president de la Generalitat ens convocarà a les urnes, segur, està compromès", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Així s'ha expressat després de les declaracions que ha fet el catedràtic de ciència política i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Ferran Requejo, en què ha afirmat que no creu que el 9 de novembre se celebri la consulta per la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casals ha assegurat que l'Estat no suspendria l'autonomia de Catalunya per impedir la celebració de la consulta sobiranista perquè -ha dit- Europa no ho permetria. "Hi ha coses que els països membres de la UE no poden fer, i no les faran sota perill de ser expulsats", ha argumentat. Així mateix, la presidenta d'Òmnium ha explicat que si el resultat de la consulta és favorable a la independència, sigui vinculant o no, caldrà iniciar un llarg i dur període de negociació en el qual caldrà ser "pacients i molt generosos".