Política 21/06/2011

CiU s'abstindrà al Congrés a la negociació col·lectiva

El grup de Duran i Lleida no està favor de la reforma dels convenis però vol tenir la possibilitat d'esmenar-la

Joan Rusiñol
1 min

MadridEls deu diputats de Convergència i Unió al Congrés s'abstindran demà a la convalidació del decret de la negociació col·lectiva perquè el govern espanyol i el PSOE puguin tirar endavant una reforma que no agrada ni a sindicats ni a la patronal i tampoc als nacionalistes catalans. Per això, el grup de Josep Antoni Duran i Lleida votarà a favor de tramitar la iniciativa com a projecte de llei per poder fer-hi les esmenes necessàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Congrés, Duran ha deixat clar que una cosa és no oposar-s'hi i una altra de ben diferent que els agradi la proposta. Entre els punts que ha assenyalat que no comparteixen hi ha la ultractivitat (la permanència del conveni quan expira i fins que se'n pacta un de nou), que titlla de "dubtosa constitucionalitat". També ha posat l'accent en la necessitat d'ajudar els emprenedors –"els únics que creen llocs de feina"– i ha proposat que les empreses de menor dimensió puguin estar un temps "exempts" de l'aplicació del conveni col·lectiu. També ha lamentat que no s'abordi l'absentisme.

El líder de CiU al Congrés ha avisat el govern espanyol:"O el govern de Zapatero fa reformes de veritat, o convoca eleccions", ha dit.

stats