EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 13/10/2014

Els negociadors internacionals tornaran aviat a Euskadi per continuar amb el procés de pau

Així ho ha confirmat el portaveu de Lokarri, Paul Ríos, que ha indicat que s'estan "tancant agendes" per rebre els observadors

Europa Press
1 min

BilbaoEl Grup Internacional de Contacte (GIC), amb el sud-africà Brian Currin al capdavant, tornarà a Euskadi a finals de la setmana que ve o la següent per intentar donar una empenta al procés de pau, segons ha confirmat el coordinador de Lokarri, Paul Ríos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Basca, recollida per Europa Press, Ríos ha afirmat que s'estan tancant agendes i ha apuntat que parlaran entre ells i amb altres persones i entitats "que estan implicades en el procés de pau" amb la finalitat d'analitzar si se'ls "ocorren noves idees perquè això pugui seguir avançant".

El coordinador de Lokarri considera que Currin "té una gran capacitat d'anàlisi i d'oferir alternatives per als problemes" que hi ha damunt de la taula.

"Amb alguns partits té capacitat d'intentar generar confiança, també amb algunes entitats o sectors socials que estan especialment implicats, però el que no hem de fer és esperar que Brian Currin vingui a solucionar els nostres problemes, els haurem de solucionar nosaltres", ha indicat.

Paul Ríos ha assegurat que el suport de l'advocat sud-africà "ha servit molt durant aquests anys pel pensament lateral". "Davant problemes que semblava que no tenien solució, ell des de fora ens dóna una altra perspectiva i ens ajuda a buscar solucions", ha apuntat.

stats