Política23/06/2016

De Alfonso, a Fernández Díaz: "Jo estic a les seves ordres senyor ministre"

En una nova entrega al digital Público, el cap d'Antifrau assegura que l'expresident de l'AMI i exalcalde de Vic Josep Maria d'Abadal carregava despeses "molt altes" a la targeta de l'Ajuntament. De Alfonso es vanagloria d'haver trobat punts febles al sobiranisme

Ara

BarcelonaEl nou capítol de les revelacions del diari Público impliquen l'exalcalde de Vic i expresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal. En la conversa entre el cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz, es vincula l'exdirigent democristià amb males pràctiques a l'època quan era alcalde. De Alfonso explica a Fernández Díaz que Vila d'Abadal carregava despeses "molt altes" a la targeta de l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un dels fragments, De Alfonso diu a Fernández Díaz: "Lo tenemos pillao, pillao, pillao... J

Cargando
No hay anuncios

En la conversa publicada per Público, el cap d'Antifrau explica que té informació sobre Vila d'Abadal i es vanagloria d'haver trobat punts febles al sobiranisme. El ministre li va aconsellar que ho portés a la Fiscalia ràpid.

Jorge Fernández Díaz: "No, és que això va a la Fiscalia i si interessa sí que t'ho admeten"

Cargando
No hay anuncios

De Alfonso: "Home, espero que sí, el que passa és que no és tan gros com un conseller..."

JFD: "No, sí, però Vila d'Abadal, és president de l'Associació de Municipis per la Independència i alcalde de Vic, en compte... No, no, no, ui, ui, ui...Això fa mal!"

Cargando
No hay anuncios

DA: "Fa mal però no és..."

JFD: "No, està clar, però una cosa no treu l'altra"

Cargando
No hay anuncios

DA: "Això és, despeses i despeses i despeses, d'àpats i àpats amb càrrec a l'Ajuntament amb periodistes, ciutadans..."

JFD: "Mira com és d'actualitat el tema de les targetes de crèdit de Bankia. El president de l'AMI, l'ínclit Vila d'Abadal, resulta que està... vinga home"

Cargando
No hay anuncios

DA: "Doncs no diguem res, deixa'm, jo trucaré a José Ángel i li diré: "Ja ho té la Fiscalia", i llavors a partir de llavors necessito dos dies"

JFD: "I ja ens n'encarreguem nosaltres".

Cargando
No hay anuncios

Més endavant, el cap d'Antifrau continua intentant convèncer el ministre que si aquestes informacions surten a la llum serà un "torpede en la línia de flotació".

JFD: "Però, si em permets, porta-ho a la Fiscalia quan abans perquè això..."

Cargando
No hay anuncios

DA: "Jo estic a les seves ordres"

JFD: "Això és un torpede en la línia de flotació"

Cargando
No hay anuncios

DA: "Jo estic a les seves ordres, ministre, si estic aquí per intentar aportar alguna cosa a la solució del problema"

JFD: "Doncs escolta, que el Vila d'Abadal aquest, que és un talibà absolut, i que presideix una de les tres institucions que està movent tot això i tal. L'AMI, aquest senyor resulta ser un tal...això és un torpede per tal...Posa-ho al més aviat millor [a la Fiscalia]... i quan ho hagis fet m'ho dius...que passin dos dies, com dius, i ja està i poder dir: "Jo he complert amb el meu deure, això està a la Fiscalia i llavors tu li dones a aquest home i li dius: "dona-li això al ministre", em sents, "dona-li això al ministre que ja està a la Fiscalia i que sàpigues que el que està és això". I ja ens encarreguem nosaltres de...doncs això, insisteixo Daniel, fes-ho com més aviat possible. Això ho admetran, per tant..."

El ministre del PP també comença a impartir doctrina de moral social i admet que a diferència d'abans ara la gent ja no permet l'evasió fiscal. "A Espanya el qui no evadia a Hisenda era tonto", afirma en un tros de la conversa. A continuació se'n reprodueix un fragment:

JFD: "Saps, igual o millor que jo, que avui precisament la consciència social ha canviat i avui el tema de les coses que fa uns anys doncs la gent no, coses de tipus, no i tal, la gent tenia un..."

DA: "Ara no se'n passa ni una"

JFD: "La gent tenia un judici molt laxe, doncs ara ja no en passen ni una...Passa, fixa't, com el tema fiscal, fa trenta anys defraudar Hisenda era un mèrit. Avui defraudar Hisenda... o sigui que s'hagi produït una... i hi ha moltíssima hipocresia i molt fariseu en tot cas, parlo amb caràcter general, però que la consciència social ha canviat d'una manera dràstica, veritat, és evident. I el tema fiscal jo crec que és paradigmàtic. A Espanya el qui no evadia a Hisenda doncs és que era tonto perquè evidentment, el teu dret, gairebé el teu deure i el teu mèrit és defraudar a Hisenda. Avui la gent, evidentment, això de l'evasió fiscal és que no ho permet"

DA: "No ho permet".