Política 23/06/2016

De Alfonso, a Fernández Díaz: "Jo estic a les seves ordres senyor ministre"

En una nova entrega al digital Público, el cap d'Antifrau assegura que l'expresident de l'AMI i exalcalde de Vic Josep Maria d'Abadal carregava despeses "molt altes" a la targeta de l'Ajuntament. De Alfonso es vanagloria d'haver trobat punts febles al sobiranisme

Ara
3 min
Josep Maria Vila d'Abadal, dimecres en un dels racons del Saló dels Passos Perduts del Parlament de Catalunya.

BarcelonaEl nou capítol de les revelacions del diari Público impliquen l'exalcalde de Vic i expresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal. En la conversa entre el cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz, es vincula l'exdirigent democristià amb males pràctiques a l'època quan era alcalde. De Alfonso explica a Fernández Díaz que Vila d'Abadal carregava despeses "molt altes" a la targeta de l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un dels fragments, De Alfonso diu a Fernández Díaz: "Lo tenemos pillao, pillao, pillao... J

En la conversa publicada per Público, el cap d'Antifrau explica que té informació sobre Vila d'Abadal i es vanagloria d'haver trobat punts febles al sobiranisme. El ministre li va aconsellar que ho portés a la Fiscalia ràpid.

Jorge Fernández Díaz: "No, és que això va a la Fiscalia i si interessa sí que t'ho admeten"

De Alfonso: "Home, espero que sí, el que passa és que no és tan gros com un conseller..."

JFD: "No, sí, però Vila d'Abadal, és president de l'Associació de Municipis per la Independència i alcalde de Vic, en compte... No, no, no, ui, ui, ui...Això fa mal!"

DA: "Fa mal però no és..."

JFD: "No, està clar, però una cosa no treu l'altra"

DA: "Això és, despeses i despeses i despeses, d'àpats i àpats amb càrrec a l'Ajuntament amb periodistes, ciutadans..."

JFD: "Mira com és d'actualitat el tema de les targetes de crèdit de Bankia. El president de l'AMI, l'ínclit Vila d'Abadal, resulta que està... vinga home"

DA: "Doncs no diguem res, deixa'm, jo trucaré a José Ángel i li diré: "Ja ho té la Fiscalia", i llavors a partir de llavors necessito dos dies"

JFD: "I ja ens n'encarreguem nosaltres".

Més endavant, el cap d'Antifrau continua intentant convèncer el ministre que si aquestes informacions surten a la llum serà un "torpede en la línia de flotació".

JFD: "Però, si em permets, porta-ho a la Fiscalia quan abans perquè això..."

DA: "Jo estic a les seves ordres"

JFD: "Això és un torpede en la línia de flotació"

DA: "Jo estic a les seves ordres, ministre, si estic aquí per intentar aportar alguna cosa a la solució del problema"

JFD: "Doncs escolta, que el Vila d'Abadal aquest, que és un talibà absolut, i que presideix una de les tres institucions que està movent tot això i tal. L'AMI, aquest senyor resulta ser un tal...això és un torpede per tal...Posa-ho al més aviat millor [a la Fiscalia]... i quan ho hagis fet m'ho dius...que passin dos dies, com dius, i ja està i poder dir: "Jo he complert amb el meu deure, això està a la Fiscalia i llavors tu li dones a aquest home i li dius: "dona-li això al ministre", em sents, "dona-li això al ministre que ja està a la Fiscalia i que sàpigues que el que està és això". I ja ens encarreguem nosaltres de...doncs això, insisteixo Daniel, fes-ho com més aviat possible. Això ho admetran, per tant..."

El ministre del PP també comença a impartir doctrina de moral social i admet que a diferència d'abans ara la gent ja no permet l'evasió fiscal. "A Espanya el qui no evadia a Hisenda era tonto", afirma en un tros de la conversa. A continuació se'n reprodueix un fragment:

JFD: "Saps, igual o millor que jo, que avui precisament la consciència social ha canviat i avui el tema de les coses que fa uns anys doncs la gent no, coses de tipus, no i tal, la gent tenia un..."

DA: "Ara no se'n passa ni una"

JFD: "La gent tenia un judici molt laxe, doncs ara ja no en passen ni una...Passa, fixa't, com el tema fiscal, fa trenta anys defraudar Hisenda era un mèrit. Avui defraudar Hisenda... o sigui que s'hagi produït una... i hi ha moltíssima hipocresia i molt fariseu en tot cas, parlo amb caràcter general, però que la consciència social ha canviat d'una manera dràstica, veritat, és evident. I el tema fiscal jo crec que és paradigmàtic. A Espanya el qui no evadia a Hisenda doncs és que era tonto perquè evidentment, el teu dret, gairebé el teu deure i el teu mèrit és defraudar a Hisenda. Avui la gent, evidentment, això de l'evasió fiscal és que no ho permet"

DA: "No ho permet".

stats