POLÍTICA
Política27/04/2013

Núria de Gispert: "És necessari que Catalunya faci el seu propi camí"

La presidenta del Parlament considera que "mai hem recuperat la sobirania que ens va ser llevada entre 1707 i 1714" i reivindica que els catalans "no volem que ens deixin ser, sinó que volem ser"

Ara

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha defensat aquest dissabte la necessitat que "Catalunya faci el seu propi camí i que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur". En declaracions a la presentació dels actes de commemoració del tricentenari del 1714, De Gispert ha destacat:"Estem en un procés escrupolosament democràtic pel dret a decidir, tres segles després que per les armes hi hagués un trencament constitucional a Catalunya", i encara ha afegit: "Ens trobem en una cruïlla històrica de les que deixen empremta al llarg de les generacions".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta ha afirmat que "en aquest moment històric hi ha un clam cívic i el Parlament no pot ser-hi indiferent", i s'ha mostrat partidària de "consolidar la majoria social a favor del dret a decidir i estendre-la a partir d'una actuació molt pedagògica". De Gispert ha volgut destacar "el paper central del Parlament en tot aquest procés" i ha posat en relleu les dues resolucions aprovades aquesta legislatura en seu parlamentària: la declaració de sobirania del poble de Catalunya i la del dret a decidir, que –ha recordat– insta a la "iniciació del diàleg amb l'Estat per fer possible la celebració d'una consulta".

Cargando
No hay anuncios

"Mai hem recuperat la sobirania que ens va ser llevada entre 1707 i 1714, ni mai les nostres institucions de govern han recuperat la 'potestas suprema' que emanava d'aquella sobirania", ha afirmat, i ha afegit: "Catalunya no vol ni pot renunciar a decidir sobre el seu present i el futur col·lectiu. No volem que ens deixin ser, sinó que volem ser".