FULL DE RUTA
Política03/12/2014

Òmnium demana a CiU, ERC i la CUP una "unitat estratègica" que "pot prendre diverses fórmules"

L'entitat s'ofereix com a mediadora perquè s'assoleixi aquest acord per confluir en un full de ruta compartit

Ara

BarcelonaÒmnium Cultural ha emès aquest dimecres un comunicat en què fixa el seu posicionament oficial sobre els fulls de ruta presentats per Artur Mas i Oriol Junqueras. En el text, l'entitat presidida per Muriel Casals no es mulla a favor d'una llista unitària com sí que ho fa l'ANC, però reclama "que les forces polítiques a favor de la independència arribin a un acord". Aposta igualment per un full de ruta "que passi per la unitat estratègica de partits i de la societat civil i que tingui per objectiu les urnes i la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, Òmnium reconeix que "l'acord pot prendre diverses fórmules", tot i que necessàriament hauria de passar per unes "eleccions de caràcter plebiscitari per així, en cas que guanyi l’opció independentista, transmetre un missatge a Espanya i a Europa clar i inequívoc". D'aquesta manera, l'entitat s'obre a fer "de pont entre les diverses sensibilitats polítiques i socials del sobiranisme" i s'ofereix com a mediadora.

Cargando
No hay anuncios

Sigui com sigui, l'associació de Casals es compromet a seguir treballar per "eixamplar la base social a favor de la independència".