FULL DE RUTA
Política 03/12/2014

Òmnium demana a CiU, ERC i la CUP una "unitat estratègica" que "pot prendre diverses fórmules"

L'entitat s'ofereix com a mediadora perquè s'assoleixi aquest acord per confluir en un full de ruta compartit

Ara
1 min

BarcelonaÒmnium Cultural ha emès aquest dimecres un comunicat en què fixa el seu posicionament oficial sobre els fulls de ruta presentats per Artur Mas i Oriol Junqueras. En el text, l'entitat presidida per Muriel Casals no es mulla a favor d'una llista unitària com sí que ho fa l'ANC, però reclama "que les forces polítiques a favor de la independència arribin a un acord". Aposta igualment per un full de ruta "que passi per la unitat estratègica de partits i de la societat civil i que tingui per objectiu les urnes i la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, Òmnium reconeix que "l'acord pot prendre diverses fórmules", tot i que necessàriament hauria de passar per unes "eleccions de caràcter plebiscitari per així, en cas que guanyi l’opció independentista, transmetre un missatge a Espanya i a Europa clar i inequívoc". D'aquesta manera, l'entitat s'obre a fer "de pont entre les diverses sensibilitats polítiques i socials del sobiranisme" i s'ofereix com a mediadora.

Sigui com sigui, l'associació de Casals es compromet a seguir treballar per "eixamplar la base social a favor de la independència".

stats