CANVI DE CICLE
Política19/03/2015

Òmnium convidarà milers de ciutadans europeus del 25 al 28 de juny a Catalunya per explicar-los el procés

L'entitat demana el suport d'entitats i de clubs com el Barça o l'Espanyol perquè vinguin també personalitats famoses i prepara activitats per donar a conèixer el país i els seus anhels en la Catalan Weekend

Roger Tugas

BarcelonaÒmnium Cultural ha organitzat la Catalan Weekend, l'activitat amb què pretén convidar milers de ciutadans europeus entre el 25 i el 28 de juny a Barcelona i la resta de Catalunya per explicar-los la realitat catalana i el procés i, amb això, guanyar suports internacionals. La presidenta de l'entitat, Muriel Casals, ha presentat l'activitat en un pis de Gràcia que acollirà un dels convidats, on ha afirmat que són "optimistes" perquè treballen "amb il·lusió per la llibertat del nostre país". "Cal la complicitat de molts ciutadans del món, aconseguir amics de l'exterior, ensenyant com som i què fem", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

N'ha donat els detalls el vicepresident d'Òmnium, Quim Torra, que ha explicat que el que es pretén és "la internacionalització del procés i la mobilització", ja que "milers d'estrangers rebran informació del procés català". Després que l'estiu del 2014 es portessin colles castelleres a actuar arreu del món, aquest cop vol "que sigui Europa la que vingui a Catalunya, per ensenyar-li la nostra gent i cultura". Per trobar espais on allotjar els europeus i convidar-los, l'entitat ha demanat el suport de corals, grups escoltes, entitats i partits amb contactes a fora, i també a la gent del país, perquè "tothom faci la crida als seus amics i coneguts de l'estranger". De fet, una trentena d'organitzacions, com l'ANC, l'AMI, Súmate o la Fundació per la Pau, i diversos personatges mediàtics ja donen suport a l'activitat. Torra ha avançat igualment que s'han reunit amb l'Espanyol i ho faran amb el Barça per demanar-los el suport perquè vinguin directius o esportistes estrangers.

Cargando
No hay anuncios

Els europeus que vinguin aquests dies a Barcelona o a altres municipis catalans podran gaudir de centenars d'activitats que encara s'estan programant i que trobaran en un 'pack' de benvinguda. El dia clau serà el dissabte 27, quan hi haurà conferències i altres actes en quatre subseus de Barcelona (el Museu d'Història Natural, el Born Centre Cultural, el Museu d'Història de Catalunya i l'Estació de França) i una "gran festa lúdica" al vespre al Port Vell de Barcelona. "Volem explicar aquest nou país i que visquin de prop el procés", ha resumit Torra. El finançament de les jornades serà 100% privat amb donatius.

També han participat a la presentació Montserrat Cadavall, presidenta de la Federació Catalana d'Entitats Corals (que col·labora amb la Catalan Weekend), i l'actor i director Joan Lluís Bozzo, que ha elaborat juntament amb la companyia Dagoll Dagom els vídeos promocionals de les jornades.