PRIMÀRIES A ERC
Política26/05/2014

Bosch i Amorós es preparen per enfrontar-se a les primàries d'ERC a Barcelona

Portabella dubta si retirar-se o també participar en un procés intern que començarà aquest mateix dimecres

Roger Tugas

BarcelonaLa pugna per ser l'alcaldable d'ERC a Barcelona s'obrirà aquesta mateixa setmana. Un congrés regional de la federació republicana a la capital catalana donarà aquest dimecres el tret de sortida al procés intern per elegir el cap de llista i ja hi ha diversos candidats que es preparen per recollir avals i presentar-se a les primàries. Podran participar-hi els militants, els simpatitzants i els amics d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per ara, segons ha pogut saber l'ARA, ja hi ha dos candidats que tenen del tot decidit fer el pas per ser candidats a alcalde. Per una banda, hi ha el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, que busca abanderar una imatge renovadora per al partit a Barcelona. De la mateixa manera, el vicesecretari general de Comunicació i Estratègia del partit i portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós, també treballa amb l'horitzó de batallar per encapçalar les llistes d'ERC a la capital catalana amb un nou projecte per a la capital, tot i que per ara treballa internament per intentar que la pugna tingui el mínim de contendents possibles.

Cargando
No hay anuncios

De fet, el dubte més rellevant està en què farà el regidor i l'actual líder dels republicans a Barcelona, Jordi Portabella, que dubta si vol participar a les primàries per intentar tornar a ser el cap de llista el 2015 o retirar-se i deixar lloc al seu successor natural i antic lloctinent a la federació local, Amorós.