PRIMÀRIES A ERC
Política 26/05/2014

Bosch i Amorós es preparen per enfrontar-se a les primàries d'ERC a Barcelona

Portabella dubta si retirar-se o també participar en un procés intern que començarà aquest mateix dimecres

Roger Tugas
1 min
Alfred Bosch, portaveu d'ERC al Congrés, aquest dijous a Barcelona / ACN

BarcelonaLa pugna per ser l'alcaldable d'ERC a Barcelona s'obrirà aquesta mateixa setmana. Un congrés regional de la federació republicana a la capital catalana donarà aquest dimecres el tret de sortida al procés intern per elegir el cap de llista i ja hi ha diversos candidats que es preparen per recollir avals i presentar-se a les primàries. Podran participar-hi els militants, els simpatitzants i els amics d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per ara, segons ha pogut saber l'ARA, ja hi ha dos candidats que tenen del tot decidit fer el pas per ser candidats a alcalde. Per una banda, hi ha el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, que busca abanderar una imatge renovadora per al partit a Barcelona. De la mateixa manera, el vicesecretari general de Comunicació i Estratègia del partit i portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós, també treballa amb l'horitzó de batallar per encapçalar les llistes d'ERC a la capital catalana amb un nou projecte per a la capital, tot i que per ara treballa internament per intentar que la pugna tingui el mínim de contendents possibles.

De fet, el dubte més rellevant està en què farà el regidor i l'actual líder dels republicans a Barcelona, Jordi Portabella, que dubta si vol participar a les primàries per intentar tornar a ser el cap de llista el 2015 o retirar-se i deixar lloc al seu successor natural i antic lloctinent a la federació local, Amorós.

stats