CANVI DE CICLE
Política13/01/2014

ERC creu que el PSC patiria un "dèfìcit democràtic doble" si es plantegés expulsar els crítics

Oriol Amorós no entén la posició dels socialistes amb la consulta i es pregunta: "No es pot demanar res si no t'ho accepta l'altre abans?"

Roger Tugas

BarcelonaEl portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, ha confessat aquest dilluns que no entén "la posició del PSC" respecte a la consulta, ja que "és contrària al seu programa electoral". "Pere Navarro va dir a l'inici de la legislatura que no posaria pals a les rodes i que s'abstindria", ha recordat el dirigent republicà, que ha fet un repàs dels diversos posicionaments dels socialistes en aquesta qüestió fins ara, quan delimiten la petició d'exercir el dret a decidir a la possibilitat d'un acord previ amb el govern espanyol. "No es pot demanar res si no t'ho accepta l'altre abans?", s'ha preguntat irònic.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Amorós ha criticat que l'executiva es plantegi expulsar els crítics que es neguin a votar en contra de la petició, ja que "algú que exclou és algú que no entén la societat del segle XXI, i quan la diversitat que s'expulsa és la més lleial al programa electoral, el dèficit democràtic és doble". Així mateix, ha afirmat que mantindran "la mà estesa al PSC perquè s'incorpori a la majoria demòcrata", però no aturaran "el procés perquè els ciutadans puguin decidir el seu futur".