CANVI DE CICLE
Política 13/01/2014

ERC creu que el PSC patiria un "dèfìcit democràtic doble" si es plantegés expulsar els crítics

Oriol Amorós no entén la posició dels socialistes amb la consulta i es pregunta: "No es pot demanar res si no t'ho accepta l'altre abans?"

Roger Tugas
1 min
Oriol Amorós, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, ha confessat aquest dilluns que no entén "la posició del PSC" respecte a la consulta, ja que "és contrària al seu programa electoral". "Pere Navarro va dir a l'inici de la legislatura que no posaria pals a les rodes i que s'abstindria", ha recordat el dirigent republicà, que ha fet un repàs dels diversos posicionaments dels socialistes en aquesta qüestió fins ara, quan delimiten la petició d'exercir el dret a decidir a la possibilitat d'un acord previ amb el govern espanyol. "No es pot demanar res si no t'ho accepta l'altre abans?", s'ha preguntat irònic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Amorós ha criticat que l'executiva es plantegi expulsar els crítics que es neguin a votar en contra de la petició, ja que "algú que exclou és algú que no entén la societat del segle XXI, i quan la diversitat que s'expulsa és la més lleial al programa electoral, el dèficit democràtic és doble". Així mateix, ha afirmat que mantindran "la mà estesa al PSC perquè s'incorpori a la majoria demòcrata", però no aturaran "el procés perquè els ciutadans puguin decidir el seu futur".

stats