DRET A DECIDIR
Política10/05/2013

Junqueras: "El marc legal espanyol no és apte per fer la consulta perquè està dissenyat per no poder-la fer"

El president d'ERC diu a Catalunya Ràdio que la legalitat espanyola "no és neutral" i assegura que el problema de Catalunya "no és que sigui una nació sense estat", sinó que "forma part d'un l'estat que li va en contra"

Ara

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, afirma que el marc legal espanyol "no és apte" per fer la consulta d'autodeterminació a Catalunya perquè "està dissenyat expressament perquè no es pugui fer". En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el líder d'ERC ha lamentat que la legalitat espanyola "no és neutral", i ha remarcat que el problema de la societat catalana "no és que sigui una nació sense estat", sinó que "forma part d'un l'estat que li va en contra". "És la democràcia la que ha de determinar el marc legal, no el marc legal el que ha de coartar la democràcia", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha respost al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que ahir va advertir que "dir que la consulta es farà el 2014 és enganyar la gent". El líder d'ERC ha assegurat que "el país està al marge d'aquest tipus de declaracions" i les ha emmarcat en el si "d'un partit" -el PSC- que, segons Junqueras, "està allunyat de la realitat quotidiana dels ciutadans de Catalunya". "No sóc capaç d'interpretar tantes contradiccions com té el PSC", ha remarcat, alhora que ha assegurat que "anem bé de temps per fer-la [la consulta] el 2014".

Cargando
No hay anuncios

Candidatura conjunta amb CiU i ICV a Europa?: "coordinar-nos un cop escollits"

Pel que fa a la possibilitat de presentar-se conjuntament amb CiU i altres grups polítics, com ICV, a les eleccions europees, Junqueras ha evitat afirmar la possibilitat d'una coalició, però no amagat una certa predisposició a estrènyer la col·laboració, a "coordinar-nos un cop escollits", ha dit.