Política26/09/2019

El Parlament demana la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya i la dimissió de Teresa Cunillera

Reclama que s'acabin les operacions que "especulen" amb els delictes de terrorisme

Marc Toro / Núria Orriols

BarcelonaEl Parlament ha demanat aquesta tarda la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya al considerar-la una policia de "caire polític". Així consta en una proposta de resolució del debat de política general presentada per JxCat i ERC i a la qual ha donat suport la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text, que reclama que s'aturin les operacions dels cossos de policia espanyols que "fan una utilització especulativa i arbitrària dels tipus penals associats al terrorisme" -en referència a l'operació policia contra els CDR de dilluns passat-, també demana la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a qui s'acusa de ser "incapaç de garantir els drets fonamentals de la ciutadania".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, els mateixos grups han aconseguit tirar endavant una inciativa per reprovar la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, després que insinués que el president Quim Torra havia demanat als CDRs que pressionessin un "detonador". Poques hores abans, Roldán havia insistit que hi ha "violència" a Catalunya i carregat contra el cap del Governper defensar els detinguts per la Guàrdia Civil, sobre els quals pesa la imputació de terrorisme. "Tornaria a ensenyar la fotografia", ha dit, després que dimecres mostrés al ple una imatge de l'atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic.

Cargando
No hay anuncios

En tot cas, Roldán ha dit que no pretén comparar el terrorisme amb els CDR, però que va exhibir la fotografia per "recordar" la "sang vessada" a l'estat espanyol. A parer seu, és una "irresponsabilitat" posar-se al costat dels CDR i "no condemnar la violència". Roldán ha dit que ja hi ha hagut "actes de violència" a Catalunya i s'ha referit als aldarulls de la protesta del Parlament durant la Diada.