Política17/10/2016

Parlon demanarà a Iceta ser la secretària de política municipal del PSC

L'alcaldessa de Santa Coloma també vol que dirigents propers a ella s'encarreguin de les àrees d'Igualtat, Formació i Medi Ambient, i que la secretaria d'organització l'ocupi una figura de consens

Marc Toro

BarcelonaNúria Parlon, demanarà al líder del PSC, Miquel Iceta, ocupar la secretaria de política municipal de l'executiva socialista, segons ha avançat Nació Digital i han confirmat a l'ARA fonts properes a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. El càrrec l'ocupa en aquests moments Antoni Fogué. Les mateixes fonts també han confirmat que Parlon vol que dirigents propers a ella s'encarreguin de les àrees d'igualtat, formació i medi ambient, i que demanarà al primer secretari que la secretaria d'organització, ara en mans d'Assumpta Escarp, recaigui en una figura de consens.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta, que es va imposar a Parlon en les primàries per liderar el partit, preveu reunir-s'hi en els pròxims dies per començar a conformar una executiva d'integració, que s'haurà d'aprovar en el congrés que els socialistes celebraran entre el 4 i el 6 de novembre. En una entrevista a l'ARA aquest dilluns, el líder del PSC assegurava que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet podrà tenir "el paper que ella vulgui" al partit, malgrat que s'inclinava perquè continués com a viceprimera secretària i que assumís la funció de portaveu del partit.

Cargando
No hay anuncios

Un dirigent proper a Parlon destaca la necessitat que la nova executiva sigui "de suma, d'integració". "El partit ha votat en clau renovació, una renovació lenta [...], però exigeix canvis de futur", diu. En aquest sentit, considera que no respectar la voluntat del 46% dels votants a les primàries –els que van donar suport a Parlon– seria un "greu error".