Política 17/10/2016

Parlon demanarà a Iceta ser la secretària de política municipal del PSC

L'alcaldessa de Santa Coloma també vol que dirigents propers a ella s'encarreguin de les àrees d'Igualtat, Formació i Medi Ambient, i que la secretaria d'organització l'ocupi una figura de consens

Marc Toro
1 min
Núria Parlon i Miquel Iceta en el primer debat de candidats a les primàries del PSC

BarcelonaNúria Parlon, demanarà al líder del PSC, Miquel Iceta, ocupar la secretaria de política municipal de l'executiva socialista, segons ha avançat Nació Digital i han confirmat a l'ARA fonts properes a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. El càrrec l'ocupa en aquests moments Antoni Fogué. Les mateixes fonts també han confirmat que Parlon vol que dirigents propers a ella s'encarreguin de les àrees d'igualtat, formació i medi ambient, i que demanarà al primer secretari que la secretaria d'organització, ara en mans d'Assumpta Escarp, recaigui en una figura de consens.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta, que es va imposar a Parlon en les primàries per liderar el partit, preveu reunir-s'hi en els pròxims dies per començar a conformar una executiva d'integració, que s'haurà d'aprovar en el congrés que els socialistes celebraran entre el 4 i el 6 de novembre. En una entrevista a l'ARA aquest dilluns, el líder del PSC assegurava que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet podrà tenir "el paper que ella vulgui" al partit, malgrat que s'inclinava perquè continués com a viceprimera secretària i que assumís la funció de portaveu del partit.

Un dirigent proper a Parlon destaca la necessitat que la nova executiva sigui "de suma, d'integració". "El partit ha votat en clau renovació, una renovació lenta [...], però exigeix canvis de futur", diu. En aquest sentit, considera que no respectar la voluntat del 46% dels votants a les primàries –els que van donar suport a Parlon– seria un "greu error".

stats