Política13/10/2014

Pedro Sánchez admet una bonificació de 60 euros a la hipoteca amb Caja Madrid durant tres anys

Tenia una rebaixa del 30% com a membre de l'Assemblea de l'entitat

Europa Press

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha admès una bonificació de 60 euros a la seva hipoteca signada el 2005 amb Caja Madrid. Va estar vigent durant tres anys, concretament fins que, el 29 de juliol de 2008, va ampliar el capital d'aquest préstec.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un annex de la seva declaració de béns, Sánchez ha detallat que va signar el 15 de setembre del 2005 una hipoteca amb Caja Madrid per un capital de 293.700 euros a un tipus d'interès d'euribor (llavors del 2,22%) més un interès del 1,75%.

Cargando
No hay anuncios

Fins que, també amb Caja Madrid, va ampliar la hipoteca el 29 de juliol de 2008, el secretari general del PSOE va gaudir d'una bonificació del 30% sobre la suma de l'euríbor i el 1,75% d'interès, una rebaixa que es va traduir durant tres anys en 60 euros mensuals.

El PSOE ha assenyalat que els successius convenis col·lectius de Caja Madrid estableixen per als empleats una bonificació que s'eleva fins al 70%. Es tracta d'unes condicions que s'han mantingut inalterades en els successius convenis des de 2003.

Cargando
No hay anuncios

Pedro Sánchez va ser membre entre 2004 i 2009 de l'Assemblea General de Caja Madrid com a representant socialista de l'Ajuntament de Madrid. El PSOE ha insistit que les condicions de la seva hipoteca eren "similars" a les del mercat en 2005.

Fonts socialistes han explicat a Europa Press que la bonificació només va estar vigent durant tres anys i que, davant la necessitat de liquiditat, Pedro Sánchez va decidir el juliol de 2009 refinançar la seva hipoteca tot i que, amb això, perdia la bonificació.

Cargando
No hay anuncios

D'aquesta manera, a l'ampliació de la hipoteca per un capital de 318.600 euros va signar un interès d'euribor més 1,25%, encara que en 2008 l'euríbor havia pujat fins al 5,39%. La vida de la hipoteca es va establir en 25 anys, amb una quota mensual de 1.397,40 euros.

Aquest immoble està actualment hipotecat a un preu de 750 euros mensuals, per la qual cosa li suposa un saldo negatiu de 647,4 euros.

Cargando
No hay anuncios

Sánchez ha facilitat aquests detalls arran de la informació publicada aquest dilluns pel diari 'El Mundo', segons la qual els membres de l'Assemblea de Caja Madrid gaudien d'una "línia especial de préstecs" de la que eren informats pel mateix president de l'entitat, Miguel Blesa.

Aquest mateix dilluns, el líder del PSOE s'havia compromès a fer públics "fins a l'últim punt" del seu contracte hipotecari perquè no té "res a amagar" i havia defensat que Caja Madrid li va concedir "les mateixes condicions de finançament del mercat". "Sóc un polític transparent amb les butxaques de vidre", ha recalcat.