Política10/11/2014

Pedro Sánchez: "També han de ser respectats els milions de persones que no han participat en el 9-N"

El líder del PSOE demana a Rajoy que deixi d'escudar-se "en els tribunals" i afronti el "problema polític" amb Catalunya

Sara González

BarcelonaEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que el seu partit "respecta" la mobilització dels 2,3 milions de catalans que ahir van participar en el 9-N, però ha insistit que també cal tenir en compte els que no hi van anar. "També han de ser respectats els milions de persones que no han participat i es van quedar casa perquè van creure que el plantejament no era l'adequat per decidir l'encaix de Catalunya a Espanya", ha assegurat el secretari general dels socialistes, que ha comparegut a la seu del PSC juntament amb Miquel Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, les xifres demostren, segons Sánchez, "el fracàs del frontisme de Mas i l'immobilisme de Rajoy". En aquest sentit, ha instat el president espanyol a deixar d'escudar-se "en els tribunals" i afronti d'una vegada per totes "el problema polític" amb Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

A partir d'ara, els socialistes demanaran una reunió tant amb Mas com amb Rajoy i s'oferiran a participar de les converses a la recerca d'un acord.

També el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha insistit que qualsevol solució passa per l'acord i ha considerat que la mobilització del 9-N només respon a la incomoditat i el "malestar" dels catalans amb Espanya sinó també amb la crisi econòmica.