Política11/01/2014

El jutge permet 'in extremis' la marxa pels drets humans a Bilbao

Està previst que comenci a les 18.00 hores d'aquesta tarda de dissabte i s'espera que sigui multitudinària

Efe

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha permès 'in extremis' la manifestació pels drets humans convocada per aquesta tarda de dissabte pel PNB i Bildu a Bilbao, en considerar que no hi ha coincidència entre aquesta marxa i la prohibida ahir pel magistrat Eloy Velasco. Està previst que comenci a les 18.00 hores i s'espera que sigui multitudinària

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Moreno ha adoptat aquesta decisió en una interlocutòria, basant-se en els informes de la policia espanyola, la Guàrdia Civil i l'Ertzaintza, a l'estimar que no s'ha acreditat l'existència de dades objectives de què pugui derivar coincidència entre la marxa prevista per avui a Bilbao i la prohibida ahir per estar darrere l'organització Herrira.

Cargando
No hay anuncios

El jutge recorda que els convocants i que els objectius d'una i altra manifestació són "diferents", de manera que no pot desprendre's una relació entre els convocants de l'acte d'avui i "qualsevol organització il·legal", segons fonts jurídiques.

El magistrat conclou que no concorren ni tan sols indiciàriament els elements objectius i subjectius exigits per tipificar els fets com enaltiment del terrorisme.

Cargando
No hay anuncios

Tanmateix, Moreno insta la delegació del govern espanyol al País Basc a adoptar totes les mesures necessàries per tal d'evitar que durant la concentració s'exhibeixin fotografies de membres o presos d'ETA, d'associacions del seu entorn declarades il·legals, pancartes o lemes en favor dels mateixos, es profereixin proclames o es duguin a terme actuacions en descrèdit o menyspreu de les víctimes del terrorisme.

El PNB, els partits integrants de EH Bildu - Sortu, EA, Aralar i Alternatiba -i els sindicats ELA i LAB han convocat la manifestació silenciosa d'avui després que el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco prohibís la marxa a favor dels presos d'ETA organitzada per la plataforma Tantaz Tanta (gota a gota).