Política19/12/2014

El Petit Nicolás no declara davant el jutge

Assegura que la seva defensa no ha tingut accés a tota la documentació disponible del sumari del cas

Efe

MadridEl Petit Nicolás no ha declarat aquest divendres davant el jutge que l'investiga per fer-se passar per membre del govern espanyol, ja que la seva defensa no ha tingut accés a tota la documentació disponible del sumari, i això és l'únic que ha explicat a la premsa en sortir dels jutjats. "M'he acollit al dret al meu dret a no declarar perquè encara falta documentació per entregar a la meva defensa, i he pogut exercir el meu dret a no declarar": aquestes són les declaracions que ha fet Nicolás als periodistes.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els seus advocats han explicat que el magistrat que porta el cas, el titular del jutjat d'instrucció 2 de Madrid, Arturo Zamarriego, ha entès que el seu client no declarés i no ha decretat cap mesura cautelar. Aquest magistrat va aixecar parcialment el secret de sumari a principis d'aquesta setmana i va citar a declarar Nicolás per a aquest divendres a les deu del matí com a imputat per delictes d'estafa, falsedat documental i usurpació de funcions públiques.

Cargando
No hay anuncios

Tranquil i somrient

Es tracta de la segona vegada que Francisco Nicolás va als jutjats, després de ser detingut el passat 14 d'octubre per haver-se fet passar per assessor del govern espanyol i haver estafat, presumptament, almenys un empresari.

Cargando
No hay anuncios

En aquell moment, la jutge de guàrdia el va deixar en llibertat amb l'obligació de no abandonar el país. El cas va anar a parar al jutjat número 2 de Madrid, que va decretar secret de sumari i aquest divendres li ha pres declaració com a imputat. Francisco Nicolás ha arribat abans de les 9 del matí als jutjats i ha entrat per la porta de darrere, entre els seus advocats i somrient. Només ha dit que estava tranquil.

El jove ha estat gairebé dues hores als passadissos dels jutjats, juntament amb els seus advocats i utilitzant el mòbil, fins que aproximadament a les 11 del matí ha entrat a la sala per declarar. Cinc minuts després n'ha sortit.