Política 19/12/2014

El Petit Nicolás no declara davant el jutge

Assegura que la seva defensa no ha tingut accés a tota la documentació disponible del sumari del cas

Efe
2 min

MadridEl Petit Nicolás no ha declarat aquest divendres davant el jutge que l'investiga per fer-se passar per membre del govern espanyol, ja que la seva defensa no ha tingut accés a tota la documentació disponible del sumari, i això és l'únic que ha explicat a la premsa en sortir dels jutjats. "M'he acollit al dret al meu dret a no declarar perquè encara falta documentació per entregar a la meva defensa, i he pogut exercir el meu dret a no declarar": aquestes són les declaracions que ha fet Nicolás als periodistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els seus advocats han explicat que el magistrat que porta el cas, el titular del jutjat d'instrucció 2 de Madrid, Arturo Zamarriego, ha entès que el seu client no declarés i no ha decretat cap mesura cautelar. Aquest magistrat va aixecar parcialment el secret de sumari a principis d'aquesta setmana i va citar a declarar Nicolás per a aquest divendres a les deu del matí com a imputat per delictes d'estafa, falsedat documental i usurpació de funcions públiques.

Tranquil i somrient

Es tracta de la segona vegada que Francisco Nicolás va als jutjats, després de ser detingut el passat 14 d'octubre per haver-se fet passar per assessor del govern espanyol i haver estafat, presumptament, almenys un empresari.

En aquell moment, la jutge de guàrdia el va deixar en llibertat amb l'obligació de no abandonar el país. El cas va anar a parar al jutjat número 2 de Madrid, que va decretar secret de sumari i aquest divendres li ha pres declaració com a imputat. Francisco Nicolás ha arribat abans de les 9 del matí als jutjats i ha entrat per la porta de darrere, entre els seus advocats i somrient. Només ha dit que estava tranquil.

El jove ha estat gairebé dues hores als passadissos dels jutjats, juntament amb els seus advocats i utilitzant el mòbil, fins que aproximadament a les 11 del matí ha entrat a la sala per declarar. Cinc minuts després n'ha sortit.

stats