LLUITA ANTITERRORISTA
Política12/04/2011

La policia confisca prop de 1.000 quilos d'explosius a ETA

Els dos detinguts eren membres no fitxats per part de les forces de l'ordre

Agències

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha trobat avui més de 850 quilos d'explosius, que ocultaven els dos detinguts aquesta matinada a Legorreta (Guipúscoa), a la casa que han registrat en el marc de l'operació policial que ha permès detenir d'aquests dos presumptes membres de l'aparell logístic d'ETA.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han indicat a Efe fonts de la lluita antiterrorista, que han precisat que els agents han trobat 850 quilos de nitrat amònic i tretze quilos i mig de pentrita. Les mateixes fonts han destacat la importància d'aquestes trobades, ja que es tracta d'un dels polvorins d'ETA més grans localitzats a Espanya.

Cargando
No hay anuncios

A més de l'explosiu, els dos presumptes etarres amagaven també detonadors i documentació relacionada amb l'organització terrorista, així com 100 litres de combustible.

L'operació, en què han participat més de 200 agents de la Guàrdia Civil i que coordina el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska, continua oberta. Aquest mateix matí el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba mostrava la seva confiança que en els registres practicats es trobessin proves addicionals a les que ja es tenien per a procedir a la detenció dels dos presumptes etarres.

Cargando
No hay anuncios

Els arrestats són els germans Aitor i Igor Esnaola Dorronsoro, de 40 i 36 anys respectivament, presumptes membres "legals"-no fitxats per la Policia-d'ETA, als quals s'acusa de constituir el "comando Erreka", que s'encarregava d'emmagatzemar i distribuir explosius, armament i altres materials als comandaments de l'organització terrorista.

Un d'ells, José Aitor Esnaola Dorronsoro, propietari del mas en el qual s'han trobat els explosius, està sent traslladat a Madrid on estarà en dependències de la Guàrdia Civil fins que passi a disposició judicial.