ELECCIONS MUNICIPALS
Política06/05/2011

Portabella avisa Hereu i Trias que "no estan jugant un derbi, sinó un triangular" i apunta als set regidors

Unitat per Barcelona s'identifica com la "veritable" llista independentista. Laporta qualifica el candidat republicà com "el Guardiola de Barcelona"

Roger Tugas

BarcelonaLa terrassa del Museu d'Història de Catalunya ha estat l'espai escollit per Unitat Barcelona, que aplega Esquerra, Reagrupament i Democràcia Catalana, per iniciar la campanya electoral. No han omplert l'espai, tot i que unes 200 persones han seguit optimistes uns parlaments que s'aferren a unes enquestes cada cop més favorables per confiar en creixements improbables fa tan sols uns mesos, després de la derrota del 28-N. El seu candidat, Jordi Portabella, s'ha erigit com la "veritable alternativa" a CiU i PSC, dos partits que situa en un mateix pla nacional i social, i ha avisat els seus dirigents que "no estan jugant un derbi, sinó un triangular". És l'optimisme de qui ha aconseguit traçar un difícil acord entre tres forces enfrontades uns mesos abans i que encara aspira a construir un "tercer espai" que permeti un vot "més enllà de qui està cansat d'uns o altres" [CiU i PSC].

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un sondeig els donava la setmana passada dos regidors i el d'avui del CIS ja apunta a què mantindrien els quatre actuals d'Esquerra, motiu pel qual un Portabella crescut ha assegurat que el 22-M assoliran els set electes. Anava crescut, després que Joan Puigcercós aparqués futures disputes internes per al Congrés del partit i ensabonés el candidat republicà, i Joan Laporta l'identifiqués com "el Josep Guardiola de Barcelona", una comparació que ha encantat els seus seguidors. Per acabar d'acontentar la parròquia, un ingredient segur: crítica dura al PP, qui Portabella ha identificat com a "alienígenes" perquè "defensen més els interessos de Madrid que de Barcelona".

Cargando
No hay anuncios

Entre croquetes i estelades, un vídeo del veterà Moisès Broggi -que tanca la llista- enllaçava amb un parlament dels joves del partit, que prologaven les intervencions dels primers situats a la llista de la coalició. El missatge: són la veritable llista independentista perquè han aconseguit la unitat i no permetran retallades vinguin d'on vinguin. Al final, enlloc dels Segadors, el tema 'I gotta feeling', dels Black Eyed Pies; i enlloc del ja antic primer cartell, un quadre que l'artista anava pintant a mesura que se succeïen els parlaments.