ELECCIONS MUNICIPALS
Política 06/05/2011

Portabella avisa Hereu i Trias que "no estan jugant un derbi, sinó un triangular" i apunta als set regidors

Unitat per Barcelona s'identifica com la "veritable" llista independentista. Laporta qualifica el candidat republicà com "el Guardiola de Barcelona"

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa terrassa del Museu d'Història de Catalunya ha estat l'espai escollit per Unitat Barcelona, que aplega Esquerra, Reagrupament i Democràcia Catalana, per iniciar la campanya electoral. No han omplert l'espai, tot i que unes 200 persones han seguit optimistes uns parlaments que s'aferren a unes enquestes cada cop més favorables per confiar en creixements improbables fa tan sols uns mesos, després de la derrota del 28-N. El seu candidat, Jordi Portabella, s'ha erigit com la "veritable alternativa" a CiU i PSC, dos partits que situa en un mateix pla nacional i social, i ha avisat els seus dirigents que "no estan jugant un derbi, sinó un triangular". És l'optimisme de qui ha aconseguit traçar un difícil acord entre tres forces enfrontades uns mesos abans i que encara aspira a construir un "tercer espai" que permeti un vot "més enllà de qui està cansat d'uns o altres" [CiU i PSC].

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un sondeig els donava la setmana passada dos regidors i el d'avui del CIS ja apunta a què mantindrien els quatre actuals d'Esquerra, motiu pel qual un Portabella crescut ha assegurat que el 22-M assoliran els set electes. Anava crescut, després que Joan Puigcercós aparqués futures disputes internes per al Congrés del partit i ensabonés el candidat republicà, i Joan Laporta l'identifiqués com "el Josep Guardiola de Barcelona", una comparació que ha encantat els seus seguidors. Per acabar d'acontentar la parròquia, un ingredient segur: crítica dura al PP, qui Portabella ha identificat com a "alienígenes" perquè "defensen més els interessos de Madrid que de Barcelona".

Entre croquetes i estelades, un vídeo del veterà Moisès Broggi -que tanca la llista- enllaçava amb un parlament dels joves del partit, que prologaven les intervencions dels primers situats a la llista de la coalició. El missatge: són la veritable llista independentista perquè han aconseguit la unitat i no permetran retallades vinguin d'on vinguin. Al final, enlloc dels Segadors, el tema 'I gotta feeling', dels Black Eyed Pies; i enlloc del ja antic primer cartell, un quadre que l'artista anava pintant a mesura que se succeïen els parlaments.

stats