Política09/05/2015

El PP, el PSOE, C's i UPyD suspenen la campanya d'aquest dissabte per l'accident aeri de Sevilla

Rajoy ha acabat abans d'hora un acte en què intervenia a les Illes Canàries. CiU suspèn els actes a l'aire lliure

Agències/ara

MadridEl PP i el PSOE han decidit suspendre els actes de campanya per a aquest dissabte per respecte a les víctimes mortals de l'accident d'un avió militar a Sevilla. Així ho han acordat Mariano Rajoy i el líder socialista, Pedro Sánchez, en una conversa telefònica. També Ciutadans i UPyD han cancel·lat tots els actes.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Rajoy ja havia acabat abans d'hora un acte a la Laguna, Tenerife, en què intervenia quan li han comunicat la notícia. El cap de l'executiu feia campanya acompanyat pel ministre d'Indústria, José Manuel Soria, i ha optat per cancel·lar l'acte per poder coordinar la situació.

Cargando
No hay anuncios

Un cop acabada la intervenció, s'ha pogut veure Rajoy conversant amb els seus col·laboradors de partit –alguns d'ells rebent informacions a través del telèfon– i, després de saludar la militància, el president espanyol ha abandonat de seguida el recinte on es feia l'acte de campanya per a les eleccions del dia 24.

El secretari general del PSOE ha dit, a través de Twitter, que està "commocionat" i que té el pensament en els familiars i companys de les víctimes.

Cargando
No hay anuncios

La presidenta en funcions d'Andalusia, Susana Díaz, també ha suspès els actes programats per avui per unir-se al dispositiu de seguiment.

A Catalunya, CiU ha lamentat l'accident en un comunicat i ha suspès els actes a l'aire lliure de campanya, però ha mantingut els que es feien a porta tancada.