ELECCIONS 2011
Política23/05/2011

El PP exigeix governar a Barcelona, Tarragona i Girona, a més de la diputació barcelonina

La presidenta del partit, Alicia Sánchez-Camacho, insistiex que el resultat del 22-M indica que el PP ha assolit la centralitat política a Catalunya

Oriol March

BarcelonaEl PP va obtenir ahir els seus millors resultats en unes eleccions municipals a Catalunya. Va obtenir 4 alcaldies amb majoria absoluta i 473 regidors, gairebé 200 més que els assolits el 2007. I a tot plegat s'hi ha de sumar que s'ha col·locat en una posició decisòria a Barcelona (8 regidors i tercera força), Girona (3 regidors i tercera força), Tarragona (7 regidors i tercera força) i la Diputació de Barcelona (6 representants). El fet que en aquestes quatre institucions no hi hagi una majoria clara fa que el PP tingui la clau en totes elles.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Decidirem la governabilitat a Catalunya, tant al Parlament, com a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació", ha proclamat aquest matí la presidenta dels populars, Alicia Sánchez-Camacho, després de la reunió de l'executiva del PP, la primera després de les eleccions. El partit ja ha establert una comissió negociadora de pactes a nivell català –no se n'han volgut fer públics els integrants– que treballarà en dues línies molt concretes: que es respecti la llista més votada a Badalona i Castelldefels (on ha guanyat el PP) i que en altres places on el PP sigui decisori (Barcelona, Tarragona i Girona) es respecti la voluntat de "canvi" dels electors.

Cargando
No hay anuncios

Molt s'ha parlat les últimes setmanes de si aquesta política d'enteses amb CiU en aquestes ciutats passaria per algun intercanvi a l'estil que la federació facilités l'alcaldia de Badalona al PP a canvi que els populars no s'oposessin a Trias. Alberto Fernández Díaz, el candidat dels conservadors a Barcelona, va indicar, però, que la capital catalana no pot ser moneda de canvi de res i que esperava que les negociacions anirien per llarg, en cas que arribessin.