ELECCIONS 2011
Política 23/05/2011

El PP exigeix governar a Barcelona, Tarragona i Girona, a més de la diputació barcelonina

La presidenta del partit, Alicia Sánchez-Camacho, insistiex que el resultat del 22-M indica que el PP ha assolit la centralitat política a Catalunya

Oriol March
1 min
Alicia Sánchez-Camacho amb Alberto Fernández Díaz

BarcelonaEl PP va obtenir ahir els seus millors resultats en unes eleccions municipals a Catalunya. Va obtenir 4 alcaldies amb majoria absoluta i 473 regidors, gairebé 200 més que els assolits el 2007. I a tot plegat s'hi ha de sumar que s'ha col·locat en una posició decisòria a Barcelona (8 regidors i tercera força), Girona (3 regidors i tercera força), Tarragona (7 regidors i tercera força) i la Diputació de Barcelona (6 representants). El fet que en aquestes quatre institucions no hi hagi una majoria clara fa que el PP tingui la clau en totes elles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Decidirem la governabilitat a Catalunya, tant al Parlament, com a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació", ha proclamat aquest matí la presidenta dels populars, Alicia Sánchez-Camacho, després de la reunió de l'executiva del PP, la primera després de les eleccions. El partit ja ha establert una comissió negociadora de pactes a nivell català –no se n'han volgut fer públics els integrants– que treballarà en dues línies molt concretes: que es respecti la llista més votada a Badalona i Castelldefels (on ha guanyat el PP) i que en altres places on el PP sigui decisori (Barcelona, Tarragona i Girona) es respecti la voluntat de "canvi" dels electors.

Molt s'ha parlat les últimes setmanes de si aquesta política d'enteses amb CiU en aquestes ciutats passaria per algun intercanvi a l'estil que la federació facilités l'alcaldia de Badalona al PP a canvi que els populars no s'oposessin a Trias. Alberto Fernández Díaz, el candidat dels conservadors a Barcelona, va indicar, però, que la capital catalana no pot ser moneda de canvi de res i que esperava que les negociacions anirien per llarg, en cas que arribessin.

stats