MANIFEST DE SUPORT
Política08/02/2011

73 personalitats catalanes exigeixen la fi de la dispersió penitenciària basca

Josep Lluís Carod-Rovira, exvicepresident de la Generalitat de Catalunya i Dolors Camats, diputada per ICV-EUiA són alguns dels signants

Núria Martínez

BarcelonaAprofitant el nou escenari que s'albira al País Basc, s'ha presentat avui un manifest signat per 73 personalitats civils catalanes que reclamen que una altra política penitenciària és possible i necessària. Amb aquest exigeixen posar fi a la dispersió dels presos bascos.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els manifest exigeix la fi de la política de dispersió penitenciària, d'allunyament i aïllament dels presos i preses basques i l'alliberament de les persones que pateixen malalties incurables, i la revisió de l'anomenada 'doctrina Parot´. També, el respecte escrupolós legalment previst dels seus drets i la fi de qualsevol mena de dificultat afegida o pressió injustificable sobre els familiars.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta reivindicació té origen arran de la manifestació del 8 de gener on gran part de la majoria social, política i cultural basca va defensar els drets dels presos bascos. A més, també volen recordar que al 2007, amb plena majoria de José María Aznar, 75 entitats catalanes van fer públic el 'Manifest de la Virreina´ on es denunciava la deriva en matèria penitenciària de l'Estat espanyol. Avui, 7 anys després d'aquella demanda, volen copsar la vigència d'aquelles demandes, encara incompletes, i tornar-les a subscriure.

El manifest ha estat signat per personalitats polítiques, culturals i civils catalanes com Josep Lluís Carod-Rovira, exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Anna Simó, diputada d'ERC, Dolors Camats, diputada per ICV-EUiA, Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés, Jordi Miralles, diputat d' ICV-EUiA, l'escriptora Isabel Clara-Simó, el cantautor Lluís Llach, l'escriptor Mathew Tree o el futbolista Oleguer Presas.