Política22/10/2019

Desenes de persones reben com a "herois" els agents de la Policia Nacional que han començat a tornar de Barcelona

Els cossos estatals estan fent relleus des del cap de setmana passat però el nombre total es manté

Ara

BarcelonaEls primers combois d'agents de la Policia Nacional destinats a Barcelona aquest mes d'octubre comencen a tornar als seus llocs d'origen. I el Sindicat Unificat de la Policia (SUP), majoritari al cos, ha decidit que rebin una càlida benvinguda a les portes dels complexos policials. Al crit de "No esteu sols", els agents són considerats els "herois de Barcelona", tal com reflecteix el vídeo que el sindicat ha penjat a YouTube en el cas de Moratalaz (Madrid). Dilluns passat a les 12 del matí ja es va fer una crida a concentrar-se davant totes les comissaries d'Espanya per mostrar suport als "desplaçats a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb banderes espanyoles, desenes de persones victoregen els agents que, amb les portes de les furgonetes obertes, també exhibeixen banderes i agraeixen el suport. En una versió anterior del vídeo –que ha estat modificada– fins i tot se'ls veia xocant les mans amb les persones concentrades amb els vehicles en marxa. Són imatges que recorden a l'"A por ellos" de l'1-O, especialment quan els agents havien de desplaçar-se cap a Catalunya, tot i que aleshores el nombre de persones que es van sumar a les mobilitzacions davant les comissaries era molt superior.

Cargando
No hay anuncios

Segons fonts policials, des del cap de setmana passat s'han començat a fer relleus dels agents que ja feia quinze dies que eren a Catalunya. El nombre total de reforços de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, però, no ha canviat, i segons les fonts continuen sent d'aproximadament 1.500. Tot i que encara no hi ha una data concreta perquè els agents tornin als seus llocs d'origen, els dos cossos estatals treballen amb la hipòtesi que a principis de novembre la situació a Catalunya s'hagi pogut normalitzar.