Política11/01/2018

El PSC incorpora Espadaler a la direcció del grup parlamentari i torna a proposar David Pérez per a la mesa

El grup es dirà Socialistes i Units per Avançar i Iceta repetirà com a president

Europa Press

BarcelonaEl PSC ha celebrat aquest dijous la primera reunió del nou grup al Parlament i ha pres les primeres decisions de cara a com estructurar-se internament: la principal novetat és que se situarà dins la direcció Ramon Espadaler (Units per Avançar), tal com constava a l'acord que els socialistes i la formació hereva d'Unió van signar de cara al 21-D.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa des del Parlament, la portaveu del partit a la cambra, Eva Granados, ha explicat que aquesta és la principal i gairebé única novetat destacable, ja que la filosofia de la seva partida és que "les coses que funcionen no es canvien". Així, Miquel Iceta tornarà a ser el president del grup; Granados exercirà de nou de portaveu i està previst que Ferran Pedret i Alícia Romero repeteixin com a portaveus adjuntes. El partit, així mateix, torna a proposar David Pérez com el seu representant a la mesa del Parlament, on durant la legislatura anterior va ser el secretari segon.

Cargando
No hay anuncios

El que sí que canviarà és la denominació del grup parlamentari, que portarà per nom Socialistes i Units per Avançar (PSC-Units en la seva versió reduïda). La incorporació d'Espadaler és significativa: torna a la Cambra de la qual va ser membre diverses legislatures amb CiU; en l'anterior legislatura no hi va ser perquè Unió –que liderava abans d'extingir-se– no va aconseguir cap escó el 27-S del 2015.