Política 11/01/2018

El PSC incorpora Espadaler a la direcció del grup parlamentari i torna a proposar David Pérez per a la mesa

El grup es dirà Socialistes i Units per Avançar i Iceta repetirà com a president

Europa Press
1 min
D'esquerra a dreta: el diputat del PSC-Units, Ramon Espadaler; el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa; el primer secretari del partit, Miquel Iceta, i la portaveu del grup parlamentari, Eva Granados

BarcelonaEl PSC ha celebrat aquest dijous la primera reunió del nou grup al Parlament i ha pres les primeres decisions de cara a com estructurar-se internament: la principal novetat és que se situarà dins la direcció Ramon Espadaler (Units per Avançar), tal com constava a l'acord que els socialistes i la formació hereva d'Unió van signar de cara al 21-D.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa des del Parlament, la portaveu del partit a la cambra, Eva Granados, ha explicat que aquesta és la principal i gairebé única novetat destacable, ja que la filosofia de la seva partida és que "les coses que funcionen no es canvien". Així, Miquel Iceta tornarà a ser el president del grup; Granados exercirà de nou de portaveu i està previst que Ferran Pedret i Alícia Romero repeteixin com a portaveus adjuntes. El partit, així mateix, torna a proposar David Pérez com el seu representant a la mesa del Parlament, on durant la legislatura anterior va ser el secretari segon.

El que sí que canviarà és la denominació del grup parlamentari, que portarà per nom Socialistes i Units per Avançar (PSC-Units en la seva versió reduïda). La incorporació d'Espadaler és significativa: torna a la Cambra de la qual va ser membre diverses legislatures amb CiU; en l'anterior legislatura no hi va ser perquè Unió –que liderava abans d'extingir-se– no va aconseguir cap escó el 27-S del 2015.

stats