Política30/03/2015

El PSC deixa fora del partit tots els condemnats pel cas de Montcada i Reixac

Francisco Bustos renunciarà a l'acta de regidor a Sabadell i María Elena Pérez no tornarà a ser candidata a l'alcaldia

Sara González

BarcelonaAmb la condemna dels implicats en el cas de la col·locació a dit a l'Ajuntament de Montcada i Reixac sobre la taula, el PSC ha estat clar: "Respectem i acatem la sentència". La portaveu del partit, Esther Niubó, ha anunciat que l'exnúmero dos del partit, Daniel Fernández, el regidor de Sabadell Francisco Bustos i l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, han demanat ser suspesos de militància. L'exalcalde sabadellenc Manuel Bustos ja va plegar del tot el passat juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No només tots ells ja no formaran part del partit, sinó que aquells que encara ostentaven un càrrec públic o orgànic l'hauran de deixar. Niubó ha explicat que Paco Bustos renunciarà a l'acta de regidor a l'Ajuntament de Sabadell i María Elena Pérez, que encara és alcaldessa però que en aquests moments està de baixa per maternitat, no tornarà a ser candidata a l'alcaldia com pretenia i abandonarà també la primera secretaria de la seva agrupació. Niubó ha indicat que el PSC activarà els mecanismes per escollir un nou cap de llista a la ciutat.

Cargando
No hay anuncios

Daniel Fernández, per la seva banda, ja va deixar els seu càrrec com a secretari d'Organització en esclatar el cas Mercuri el novembre del 2012, tot i que es va mantenir com a diputat del Parlament fins el passat mes de gener, quan faltava una setmana pel judici.

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, per la seva banda, ja va deixar a contracor l'alcaldia el febrer del 2013. A més, va plegar com a regidor de l'ajuntament el passat mes de juliol, quan va esclatar el cas dels presumptes sobresous irregulars que la Federació de Municipis havia abonat durant el seu mandat a una quarantena d'alcaldes que finalment han quedat exculpats.

Cargando
No hay anuncios

Niubó ha recordat que la sentència del TSJC no és ferma i que, per tant, els condemnats encara poden presentar un recurs davant del Tribunal Suprem. "Si presenten un recurs estarem al seu costat, però la sentència és clara", ha assegurat la portaveu.