Política 30/03/2015

El PSC deixa fora del partit tots els condemnats pel cas de Montcada i Reixac

Francisco Bustos renunciarà a l'acta de regidor a Sabadell i María Elena Pérez no tornarà a ser candidata a l'alcaldia

Sara González
2 min
La portaveu del PSC, Esther Niubó, en roda de premsa

BarcelonaAmb la condemna dels implicats en el cas de la col·locació a dit a l'Ajuntament de Montcada i Reixac sobre la taula, el PSC ha estat clar: "Respectem i acatem la sentència". La portaveu del partit, Esther Niubó, ha anunciat que l'exnúmero dos del partit, Daniel Fernández, el regidor de Sabadell Francisco Bustos i l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, han demanat ser suspesos de militància. L'exalcalde sabadellenc Manuel Bustos ja va plegar del tot el passat juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No només tots ells ja no formaran part del partit, sinó que aquells que encara ostentaven un càrrec públic o orgànic l'hauran de deixar. Niubó ha explicat que Paco Bustos renunciarà a l'acta de regidor a l'Ajuntament de Sabadell i María Elena Pérez, que encara és alcaldessa però que en aquests moments està de baixa per maternitat, no tornarà a ser candidata a l'alcaldia com pretenia i abandonarà també la primera secretaria de la seva agrupació. Niubó ha indicat que el PSC activarà els mecanismes per escollir un nou cap de llista a la ciutat.

Daniel Fernández, per la seva banda, ja va deixar els seu càrrec com a secretari d'Organització en esclatar el cas Mercuri el novembre del 2012, tot i que es va mantenir com a diputat del Parlament fins el passat mes de gener, quan faltava una setmana pel judici.

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, per la seva banda, ja va deixar a contracor l'alcaldia el febrer del 2013. A més, va plegar com a regidor de l'ajuntament el passat mes de juliol, quan va esclatar el cas dels presumptes sobresous irregulars que la Federació de Municipis havia abonat durant el seu mandat a una quarantena d'alcaldes que finalment han quedat exculpats.

Niubó ha recordat que la sentència del TSJC no és ferma i que, per tant, els condemnats encara poden presentar un recurs davant del Tribunal Suprem. "Si presenten un recurs estarem al seu costat, però la sentència és clara", ha assegurat la portaveu.

stats