Política01/03/2012

El PSC, sobre el pacte fiscal: "Catalunya ha de tenir la clau i el cadenat de la caixa"

Rocío Martínez-Sampere diu a 'Els matins' de TV3 que el model de CiU és "un carreró sense sortida"

Ara

BarcelonaLa secretària d'Economia del PSC, Rocío Martínez-Sampere, ha explicat que l'objectiu del seu partit és arribar a un pacte fiscal on Catalunya "tingui la clau i el cadenat de la caixa" de manera que pugui gaudir de "més poder sobre els seus diners i més finançament", i que Catalunya pugui passar de "pagar el 75% dels seus recursos a Madrid al 50%". Sampere considera que després de la sentència de l'Estatut, el model de pacte fiscal que proposa CiU "és un carreró sense sortida", però remarca que esperen arribar a una entesa, perquè "l'objectiu econòmic és el mateix".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Els matins' de TV3, Sampere, ha afegit que el model que proposa el PSC s'apropa molt al model alemany de dèficit fiscal al 4%, però no vol oblidar que les polítiques d'asfíxia que aplica el govern de Merkel "no estan ajudant a sortir de la crisi països com Grècia".

Cargando
No hay anuncios

La proposta de pacte fiscal del PSC passa per la creació d'una administració tributària única que recapti tots els impostos que es paguen a Catalunya, "compartida" amb l'administració central, però presidida per la Generalitat. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, la va presentar aquest dimecres i va explicar que vol "compartir la clau de la caixa i tenir l'última paraula" per mitjà de la creació, de forma immediata, d'un consorci entre d'Agència Tributària de l'Estat i l'Agència Tributària de Catalunya.