POLÍTICA
Política20/01/2014

El PSC suspèn cautelarment els tres diputats díscols

La comissió de garanties del partit aparta de la direcció i del consell nacional Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena, que "acata però no comparteix" la mesura adoptada

Sara González

BarcelonaLa comissió de garanties del PSC ha suspès aquest dilluns cautelarment dels seus càrrecs a la direcció i el consell nacional del partit els tres diputats díscols Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, que dijous passat van trencar la disciplina de vot i van donar suport al referèndum. D'aquesta manera, s'inicia la tramitació dels seus expedients, que podria culminar amb una eventual expulsió del grup parlamentari i del partit. Geli i Elena formen part de la comissió executiva de partit, Ventura és la primera secretària del PSC a les Terres de l'Ebre, i tots tres són membres del consell nacional dels socialistes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En saber quina ha estat la mesura adoptada per la comissió de garanties, en declaracions a l'ARA, Elena ha assegurat que "acata però no comparteix" la decisió i ha remarcat que li hauria agradat poder presentar al·legacions abans que s'hagués pres aquesta mesura. Elena, que ha ratificat el seu "compromís" amb el PSC, i els altres dos diputats díscols podran presentar a partir d'ara les seves al·legacions davant la comissió de garanties.

Cargando
No hay anuncios

Amb la suspensió temporal d'Elena, Geli i Ventura, la comissió de garanties del PSC ja ha suspès aquest dilluns quatre dirigents crítics. A Fabian Mohedano, membre del corrent crític Avancem, l'ha suspès dels càrrecs orgànics per haver participat en un acte d'ERC al Fòrum, entre altres comportaments que la direcció socialista considera reprovables.