POLÍTICA
Política 20/01/2014

El PSC suspèn cautelarment els tres diputats díscols

La comissió de garanties del partit aparta de la direcció i del consell nacional Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena, que "acata però no comparteix" la mesura adoptada

Sara González
1 min
Els crítics es resignen  que Navarro els faci fora Chacón votarà avui el calendari de primàries

BarcelonaLa comissió de garanties del PSC ha suspès aquest dilluns cautelarment dels seus càrrecs a la direcció i el consell nacional del partit els tres diputats díscols Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, que dijous passat van trencar la disciplina de vot i van donar suport al referèndum. D'aquesta manera, s'inicia la tramitació dels seus expedients, que podria culminar amb una eventual expulsió del grup parlamentari i del partit. Geli i Elena formen part de la comissió executiva de partit, Ventura és la primera secretària del PSC a les Terres de l'Ebre, i tots tres són membres del consell nacional dels socialistes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En saber quina ha estat la mesura adoptada per la comissió de garanties, en declaracions a l'ARA, Elena ha assegurat que "acata però no comparteix" la decisió i ha remarcat que li hauria agradat poder presentar al·legacions abans que s'hagués pres aquesta mesura. Elena, que ha ratificat el seu "compromís" amb el PSC, i els altres dos diputats díscols podran presentar a partir d'ara les seves al·legacions davant la comissió de garanties.

Amb la suspensió temporal d'Elena, Geli i Ventura, la comissió de garanties del PSC ja ha suspès aquest dilluns quatre dirigents crítics. A Fabian Mohedano, membre del corrent crític Avancem, l'ha suspès dels càrrecs orgànics per haver participat en un acte d'ERC al Fòrum, entre altres comportaments que la direcció socialista considera reprovables.

stats