Política28/05/2011

El PSOE és un clam... a favor de Rubalcaba

Trinidad Jiménez diu que la decisió no està presa i la decidirà avui el comitè federal del partit; Jorge Alarte critica que el PP alci la veu, ja que el PP "mai ha estat democràtic"; i Tomás Gómez afirma que la prioritat ara és fer un govern fort per sortir de la crisi. Una trista Chacón ha arribat amb Montilla, Corbacho i Bustos

Miquel Codolar

MadridEls 'barons' han iniciat el comitè federal del PSOE on José Luis Rodríguez Zapatero proposarà Alfredo Pérez Rubalcaba com el candidat de consens per substituir-lo. Per això els demanarà que donin suport a la candidatura de l'actual vicepresident primer i ministre de l'Interior perquè considera que és el millor candidat, i així es va acordar unànimament a la reunió amb els 'barons' territorials que es va celebrar ahir.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'entrada a la seu del PSOE del carrer Ferraz, la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha dit que no hi ha "cop de dit" perquè "decidirà el Comitè Federal". El valencià Jorge Alarte ha criticat l'actitud del PP davant les primàries del PSOE perquè ha recordat que el PP "mai ha estat democràtic" en l'elecció dels seus candidats. Per la seva banda, el líder del socialisme madrileny, Tomás Gómez, ha dit que cal fer pinya al costat de la decisió de Zapatero perquè la prioritat ara és superar la crisi. La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha arribat amb cara de circumstàncies acompanyada del primer secretari del PSC, José Montilla, José Corbacho i Manel Bustos.