CONVENCIÓ DEL PSOE
Política29/01/2011

El PSOE aprovarà un document que limita l'autogovern de les autonomies

El text xoca amb les tesis federalistes del PSC

Joan Rusiñol / Sara González

SaragossaEl document que la convenció autonòmica del PSOE aprovarà a Saragossa demà posa fre a una part important de les iniciatives d'autogovern de les comunitats autònomes. La consigna: concertació de serveis i, en alguns casos, harmonització legislativa, un full de ruta que xoca frontalment amb les tesis federalistes dels socialistes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document, que ha avançat Catalunya Ràdio, inclou propostes com la d'establir una única targeta sanitària per tot l'estat espanyol i la creació d'òrgans únics interautonòmics en substitució dels organismes anàlegs ja existents a les comunitats, com ara les agències d'avaluació i acreditació educativa i universitària (A Catalunya, l'Agència de Qualificació Universitària).

Cargando
No hay anuncios

Com bé va avançar el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, l'harmonització també es buscarà en les llicències d'horaris comercials i protecció del consumidor, així com la coordinació de les xarxes d'ocupació de tota Espanya.

Tal i com han explicat els socialistes avui, l'objectiu és garantir la "igualtat de tots els espanyols visquin on visquin" i de posar "les comunitats autònomes al servei dels grans objectius" de l'estat espanyol.