Política04/03/2012

Rubalcaba als andalusos: "Podeu ensenyar el camí a la socialdemocràcia europea"

El líder del PSOE acusa el PP de retallar proves sanitàries i beques allà on governa. Diu que Rajoy ha tornat al govern "com en va marxar el 2004, mentint"

Joan Rusiñol

MadridAlfredo Pérez Rubalcaba ha participat aquest migdia en un acte preelectoral a Andalusia. Dijous a la nit comença la campanya per a les eleccions autonòmiques del dia 25 de març. Per això, ha fet una crida als "vuit milions de ciutadans europeus" que viuen a Andalusia perquè segueixin fent el seu "propi camí" i tornin a donar la majoria als socialistes. El secretari general del PSOE ha dit als andalusos: "Podeu ensenyar el camí a la socialdemocràcia europea, després de vosaltres vindrà Hollande", en referència a les eleccions presidencials franceses.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha atiat la por a la dreta i ha acusat Rajoy d'haver "canviat fraudulentament" després d'haver guanyat les eleccions allò que prometia a la campanya electoral. Ha posat d'exemple la gestió de María Dolores de Cospedal i ha assegurat que en aquella comunitat s'ha rebaixat el nombre de proves sanitàries als hospitals públics als nens per prevenir possibles malalties. "A ells, que parlen de l'amor a la pàtria, quina manera hi ha més bonica que mesurar l'amor que impedir que els nens desenvolupin malalties?", s'ha preguntat. També ha acusat el PP de retallar beques, és a dir, "igualtat". Ha recordat que al País Valencià i a Castella-la Manxa els alumnes han d'anar amb "mantes" a l'escola perquè "no hi ha calefacció"

Cargando
No hay anuncios

"Han tornat al govern com en van marxar el 2004: mentint, mentint i mentint", ha afirmat Rubalcaba.

El líder socialista també ha carregat de nou contra la reforma laboral –que es vota dijous al Congrés– i s'ha preguntat què amaguen els pressupostos generals de l'Estat si Rajoy els "amaga" fins després del 25 de març. "Tampoc guanyarà a Andalusia amagant els pressupostos", li ha dit.