Política25/05/2016

Puigdemont rep per primera vegada a Palau l'ambaixador dels Estats Units a Espanya

El president de la Generalitat ja ha rebut una trentena de representants diplomàtics des que és al càrrec

O.m.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquest dimecres a Palau l'ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos. Es tracta de la primera trobada entre els dos dirigents des que Puigdemont va accedir al càrrec. El dirigent nacionalista va citar-se amb el cònsul del país nord-americà a l'Estat, Marcos Mondejana. Al llarg dels últims mesos, Puigdemont ha mantingut contactes amb una trentena de representants diplomàtics, la gran majoria dels quals han estat públics.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de Convergència, en aquestes cites, acostuma a respondre les preguntes que fan els ambaixadors i cònsuls sobre el procés sobiranista. Puigdemont, segons el seu entorn, basa en seu argumentari en el tarannà negociador de la Generalitat, i els explica que el procés sobiranista no es fa "contra ningú".

Cargando
No hay anuncios

El president català ja ha fet dos viatges oficials des que va assumir la presidència. El primer va ser a Flandes, durant el qual es va reunir amb el govern flamenc sense ser rebut per cap autoritat europea, i el segon va ser al Regne Unit. Allà es va reunir amb l'exprimer ministre escocès Alex Salmond.