Política 23/10/2014

Jordi Pujol ja és pensionista després de renunciar a la paga vitalícia

L'expresident rebrà la pensió màxima: 14 pagues anuals per un import d'uns 2550 euros

Efe
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol és ja oficialment un pensionista i rebrà 14 pagues anuals per un import d'uns 2.550 euros, després de renunciar a les prerrogatives com a expresident català pocs dies després de confessar que va ocultar una fortuna a l'estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa 'La Vanguardia', la Seguretat Social ha acordat la pensió per a Jordi Pujol, de 84 anys, després de la petició que va lliurar el fundador de CDC fa aproximadament un mes.

La pensió acordada correspon a la màxima en el sistema de pensions espanyol, que resulta dels anys cotitzats i de l'import de la cotització.

Pujol va decidir sol·licitar el cobrament després de renunciar, d'acord amb el seu successor i actual president català, Artur Mas, als ingressos que percebia en la seva condició d'expresident, una paga anual vitalícia de 86.400 euros que representava el 60 % del sou que tenia quan presidia la Generalitat.

Jordi Pujol ha desenvolupat càrrecs públics des del 1977, primer com a conseller del primer Govern provisional, diputat després a Madrid i president de la Generalitat des del 1980 fins al 2003, pel que la Seguretat Social considera que té dret a pensió pels anys cotitzats.

stats