Política15/07/2015

Arrufat sobre l'acord pel 27-S: "Ha guanyat el projecte de Mas"

El diputat de la CUP assegura que l'esquerra independentista "no va a marcar Podem, sinó a tothom"

Ara

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha criticat aquest dimecres que l'acord entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes és el "projecte" que Artur Mas va presentar en la seva primera conferència el 25 de novembre, després del procés participatiu del 9-N. En una entrevista a RAC1, ha criticat que s'hagin "perdut" nou mesos de procés –des de la primera conferència– i ha criticat que ara els contraris a la independència tindran "totes les facilitats" per pivotar el seu argumentari a l'entorn de "Mas, el seu lideratge i les seves polítiques".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha negat que la CUP actuï de frontissa: "No anem a marcar Podem, anem a marcar a tothom", ha asseverat, afegint que aquest és un argumentari "filtrat interessadament per Convergència".

Cargando
No hay anuncios

Arrufat ha defensat que després del pacte entre Mas i Junqueras, que inclou un acord per la llista, govern i legislatura i es presentarà formalment aquest migdia, "ja no és un plebiscit net" i serà "més difícil d'explicar" internament i externament. Per a ell, amb Artur Mas a la candidatura, "l'argumentari del 'no'" pivotarà també a l'entorn de la figura del president de la Generalitat i "el projecte i polítiques que representa".

Segons el cupaire, la millor opció era forjar una llista civil sense polítics per fer un plebiscit sobre la independència: "Era la manera més neta i democràtica i que més alterava l'ordre normal electoral espanyol", ha reivindicat Arrufat.

Cargando
No hay anuncios

Programa electoral

Malgrat tot, Arrufat s'ha mostrat "disposat" a pactar un punt al programa electorat que permeti "visualitzar" les candidatures del sí a la independència i que converteixi el 27-S en un "plebiscit".

Cargando
No hay anuncios

Sobre les declaracions de Dolors Camats (ICV) sobre si la CUP serà el "cavall de Troia de la dreta", Arrufat ha dit que té "molt poc fonament i credibilitat", tenint en compte que ve d'un partit que "pacta amb facilitat" amb el PSC, que "nega el dret a l'autodeterminació i és fidel al compliment de les instruccions de la 'troica'", ha asseverat el cupaire.