Política 14/07/2015

ICV-EUiA contraposa la seva candidatura de canvi a la llista independentista de "continuïtat" de Mas

Dolors Camats critica que el pacte sobiranista s'hagi tancat al Palau de la Generalitat perquè diu que és una institució que ha de ser "preservada"

Europa Press
1 min
La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha contraposat la candidatura d'esquerres alternativa que estan ultimant Podem i Procés Constituent a la llista independentista de CDC i ERC, que suposa una "candidatura de continuïtat" del president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa al Parlament, ha considerat "positiu" que hi hagi una candidatura d'ERC i CDC amb l'acord de la CUP perquè "aclareix" que el 27-S hi haurà dues coalicions que representen dos models: un de configurat per CDC i ERC (amb el suport de les entitats), que tornaran a posar "Mas de president" avalant els seus quatre anys davant la Generalitat i el seu balanç econòmic, social i nacional, i un altre de configurat per l'esquerra alternativa, que obrirà un mandat de caràcter constituent per decidir-ho tot, ha dit.

Encara que la CUP no anirà a la llista unitària, la dirigent ecosocialista no ha fet distincions i ha posat els cupaires al mateix sac, perquè es tracta "d'un acord a tres" amb l'estratègia "compartida". A més, ha posat en dubte que la tasca de la CUP sigui garantir Mas a la Generalitat "i atacar una candidatura d'esquerres". Si fos així, ha dit que la CUP seria "el cavall de Troia de la dreta a Catalunya".

Crítiques perquè la reunió és a Palau

Camats ha valorat "amb estranyesa" que el pacte s'hagi perfilat al Palau de la Generalitat, perquè és una institució que ha de ser "preservada". "Tots els partits tenen seu, podrien haver trobat un altre lloc, hi ha coses que cal preservar encara que ho faci el president de la Generalitat", ha reflexionat.

stats