Política27/06/2012

Rajoy i Rubalcaba signen la pau de cara a la cimera europea de demà

Rubalcaba ofereix el seu suport al president espanyol de cara al Consell Europeu de demà

Joan Rusiñol

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, anirà al Consell Europeu que comença demà a Brussel·les –i que es preveu clau per saber quin rumb vol prendre Europa– amb el suport del PSOE. El secretari general socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, li ha allargat la mà i ha dit que defensarà les mateixes tesis que la Moncloa a la reunió dels socialistes europeus.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol ha dit que Europa ha d'aprovar mesures "ràpides, àgils, contundents i que s'entenguin". El cap de l'executiu espanyol s'ha mostrat convençut, durant la sessió de control al Congrés, que hi haurà decisions "raonables".

Cargando
No hay anuncios

En resposta a una pregunta del PNB i a una altra del PSOE, Rajoy ha reiterat que la prioritat ara mateix passa per garantir que estats com l'espanyol o l'italià pugin accedir al finançament exterior. Això comporta adoptar mesures que rebaixin la pressió dels mercats. Per això, el president espanyol ha tornat a dir que, de la reunió, n'ha de sortir un missatge inequívoc sobre la "irreversibilitat de l'euro". L'altre puntal és avançar cap a la integració fiscal i bancària comunitària.